Solide hjem fra en solid aktør

Tekst: Runar Andersen for Bymagasinet

Tiden går men det er slett ikke alle byggentreprenører som består. En av dem som har bygd et solid konsept er Lampholmen i Ålesund. Fra tomannsboliger til mikrohus og eksklusive eneboliger som er etterspurt på Sunnmøre. Til nå har de ferdigstilt 400 boliger - og det på under 20 år.

Det er et fint år å bli tyve år på, smiler Mads Tollås Nation som er salgssjef i Lampholmen AS. 

Han viser til selskapets tyveårsjubileum som finner sted over nyttår i 2020. Da er det nemlig to tiår siden byggmester Michel Tollås Nation etablerte selskapet med komplett leveranse av boliger til kunder i hele regionen. Siden den gang har Lampholmen ferdigstilt i underkant av 400 boliger på Sunnmøre og omegn, med fokus på kvalitetsprodukter og et selskap tuftet på sunn økonomi og solid kompetanse.

8.jpg

Inspirasjonsfoto fra Lampholmen P327

Ystenesgata 9

Vi sitter i det karakteristiske bygget til husleverandøren i Ystenesgata 9 hvor seks ansatte har sitt daglige virke i stilfulle omgivelser med utsikt mot fjorden. Fra kontoret kan vi skue flere områder i horisonten med boliger de har bygget gjennom årenes løp. Tomannsboliger og rekkehus var i en årrekke signaturen til selskapet, med tanken å bygge rimelige og effektive boliger for småbarnsfamilier og førstegangsetablerere. Dette har gjort Lampholmen etterspurt, blant annet fordi det også har gitt tilgang på gunstig Husbankfinansiering.

 Vi er stolte av det vi har fått til så langt, samtidig som vi er ydmyke i forhold til markedet vi betjener. For oss har det vært viktig å bygge et selskap med sunn økonomi, forteller Mads. Derfor har vi hatt relativt få ansatte og drevet alt via ett og samme selskap. Vi har et lokalt fokus og har hele tiden vært opptatt av å bygge tillit ute hos kundene. Det er tross alt de som er vår beste reklame, smiler salgssjefen som er andre generasjon i selskapet.

 Behov og etterspørsel

Fra å være etablert leverandør av rekkehus og tomannsboliger har Lampholmen de siste årene beveget seg målrettet mot markedet for eneboliger. Her har de sett en økende etterspørsel etter premium eneboliger med større frihet for kundene og nøkkelferdig leveranse av høy kvalitet.

Vi registrerte at markedet etterspurte boliger hvor kundene kunne ha større frihet enn hos mange av de større kjedene. Vi kan stå for alt, men gir også kunden rom for egne ønsker. Noen har kompetanse selv og vil bruke den i byggeprosessen. Andre har ingen praktisk erfaring men har ulike preferanser og sitter kanskje på egen tomt som de vil bygge på. Vi er svært fleksible og sparrer aktivt med kunden i hele prosessen, forteller markedssjef i Lampholmen, Lene Buch.

Kundene følges på detaljnivå, helt ned i fargekoder kombinert med belysning og løsninger på innredning og interiør.

 Jo mer vi har avklart desto bedre er det før vi signerer en avtale. Det skal være tydelig hva som følger med og hva som kunden eventuelt skal stå for selv. Dette har vi arbeidet svært målbevisst med. På den måten kan vi skape riktige forventninger hos kunden, fortsetter Lene.

13.jpg

Inspirasjonsfoto fra Lampholmen P327

Fleksibel med høy standard

Eneboligene fra Lampholmen leveres med gjennomgående god standard og tidsriktige smakfulle materialvalg. Kombinasjonen av standard leveranse med kundens ønsker gir mulighet for en rekke ulike tilpasninger som setter et personlig preg på boligene. I prosessen er det også fokus på budsjett og kostnader med stor fleksibilitet. Dette gir deg som husbygger en større trygghet i hele prosessen og er en av grunnen til at mange velger Lampholmen som sin leverandør.

 Tillit, det må ligge i bunnen i hele prosessen, fra vi kikker gjennom huskatalogen til vi begynner planlegging og kostnadsberegning. Det skal være tydelig, transparent og trygt for deg som kunde. Denne tydeligheten kombinert med vår erfaring som husbygger på Sunnmøre gjennom tyve år gjør at du kan handle med Lampholmen med tillit til at dine interesser er ivaretatt. Ingen overraskelser verken før, under eller etter ferdigstilling, sier Lene.

22.jpg

Inspirasjonsfoto fra Lampholmen P327 

God respons

Det har vært stor interesse etter at Lampholmen lanserte sitt eget konsept med premium eneboliger/ Hus. Boligmessen i Sparebanken Møre Arena ble premierelansering for den nye Huskatalogen hvor interessen var langt større enn selskapet var forberedt på.

 Det har vært en veldig god respons på konseptet. Vi leverte ut flere hundre kataloger på boligemessen og hadde mange forespørsler. Det som kanskje overrasket mest var responsen i etterkant hvor vi har fått mange bestillinger på nett. Det har nærmest blitt en deltidsjobb å sende ut kataloger, smiler Mads.

 De ulike modellene er delikat utstilt i den nye katalogen og flere er under oppføring i nærområdet rundt Ålesund. Katalogen finner du også om du tar turen innom lampholmen.no - hvor du også finner løpende oppdatering på prosjekter med gode muligheter for deg som har en husdrøm å oppfylle.

 Vi har stor gjennomføringsevne og et solid selskap gjennom tyve år. Nå forbereder vi oss for de tyve neste og gleder oss til fremtiden. Langsiktighet er sentralt når man skal skape hjem med rom for å leve, avslutter salgssjef Mads Tollås Nation hos Lampholmen AS.

Rom for å leve

Bygge hus? Her er sjekklista

Leveranse Premium enebolig

Huskatalog