Kjøkkenguiden

Hva skal du tenke på når du velger kjøkken?

Kjøkkenet har gått fra et rom hvor man bare lager mat til å bli en integrert del av stua hvor man spiser, gjør lekser, har hjemmekontor og rett og slett et multifunksjonelt rom hvor mye foregår. Når du bygger din nye bolig har du som regel god tid til å tenke på og planlegge ditt nye kjøkken. Kjøkkenet er beskrevet som det kanskje aller viktigste rommet i huset, det er der familien og venner samles for et deilig måltid og gode samtaler i en ellers hektisk hverdag.

Finn din stil!

Det er et hav av kjøkken der ute, men hva liker du og hva passer din familiesituasjon? Bruk tiden til å samle inspirasjon og lag deg gjerne et moodboard på Pintrest eller lignende. Er det moderne, med slette fronter og stilsikkert uttrykk? Liker du det minimalistiske ? Er du den moderne typen som vil ha det hjemmekoselig og varmt? Mulighetene er mange, - så finn ut hva DU liker. 

CNZKVn0XAAAvwbl.jpg

Farger

De aller fleste kjøkken kan fåes i en variasjon av farger. Kanskje vil du matche kjøkkenet med veggfargen dere skal eller ønsker du en kontrastfarge på kjøkkenøya? Tenk gjennom helheten i boligen når du velger farger.

 Les mer om kjøkkenfargene til Sigdal her


Trender

Trender kommer og går. I de siste årene har det naturlige fått større og større plass i Norge. Vi bor tett på naturen og mange ønsker å få den samme følelsen inne i sitt eget hjem. Kjøkken i heltre er en trend som har satt fart de siste årene. Mange velger også benkeplate i naturstein, et tidsriktig og slitesterkt valg. Her kan du sette kasseroller rett på benkeplaten og trenger ikke være redd for flekker og striper i benkeplata.Kjøkkenøy

Har du plass til en kjøkkenøy i din nye bolig er det virkelig noe å vurdere. En kjøkkenøy vil være en samlingsplass for hele familien og blir beskrevet som husets hjerte. Her kan ungene spise frokost mens du lager matpakke. Venner kan samles rundt øyen i sosiale lag og man kan kokkelere samtidig som man er sosial. Istedenfor å stå med ryggen til når du lager mat kan du med en kjøkkentøy ta del i det sosiale som skjer. Du får gjerne mer benkeplass og kan tilogmed ha dobbel øy og på den måten utnytte oppbevaringsmulighetene maksimalt. 

tun_close-up.jpg


Oppbevaring

Planlegg hvor du skal ha plass til alt. Har du lite plass til et større kjøkken, har de fleste kjøkkenleverandører nå sokkelskuffer. Her får du utnyttet plassen fra tak til gulv. 

Her kan du lese mer om sokkelskuff.

Sigdal_fyret_Line_15.jpgBærekraft

Er du opptatt av at valgene dine skal ha minst mulig mijløavtrykk, kan velge kjøkkeninnredning og benkeplate som er Svanemerket. Svanemerket er en garanti for at materialene holder mål med tanke på miljø og kvalitet.  Spesifikt sikrer et Svanemerket kjøkken følgende:

1. Bærekraftig tre i produksjonen 

2. Minimal påvirkning av miljø- og helseskadelige stoffer 

3. Redusert klima- og energipåvirkning 

4. Høy kvalitet og gode bruksegenskaper 

Her kan du lese mer om svanemerket kjøkken

svane.jpg