Arkitekttegnet funkisdrøm til familien på tre

Lovise, Fredrik og Ella

"Drømmen var å bo sentralt, ha utsikt, bo i nærheten jobb og i nærheten av sjøen. På Åse fikk vi alt vi drømte om og mer. Et fantastisk nabolag med mange lekekamerater til Ella og vi elsker å bo her! "

Hvem er dere? 

Lovise(30), Fredrik(32) og Ella(6). 

Livssituasjon

Lovise jobber i Åsestranda barnehage og Fredrik jobber på Åse sykehus. Ella skal begynne på Åse skole høsten 2021. 

Hvordan kom dere i kontakt med Lampholmen?

Vi bodde faktisk tidligere i en Lampholmen tomannsbolig på Voldsdalsberga, men ville komme oss nærmere jobb og skolen til datteren vår, Ella(6år). Vi likte Åse veldig godt og i og med at Fredrik jobber på Åse sykehus og jeg akkurat hadde begynt i Åsemyra barnehage så var valget om å bosette seg på Åse lett. Michel(daglig leder i Lampholmen) visste at vi var på jakt etter ny bolig på Åse og en dag ringte han og så at det hadde dukket det opp en fantastisk tomt på Åse, men den var liten og smal. Vi satt oss sammen og tegnet og prøvde litt forskjellige løsninger og etter møte med arkitekten så skjønte vi at vi kunne bygge vår drømmebolig på denne tomten. Så da var det bare å slå til og vi har ikke angret en dag siden. 14 mnd senere feiret vi vår første påske i splitter nytt hus!

Hva har vært det mest utfordrende i byggeprosessen? 

Det er alltid forsinkelser i en slik prosess. Det var mye frem og tilbake når vi søkte om å bygge på tomten. Det var en skrå og smal tomt, som ble skilt ut fra naboeiendommen. Men når alt av søknader og papirer var innsendt og godkjent så gikk det ganske fort. Innflytting ble noen uker forsinket noe som selvfølgelig var irriterende for vi var utålmodige på slutten, men det gikk fint med en gang vi gikk inn. Ellers har det vært ganske smidig med tanke på tilvalg og informasjonflyt. Vi har tegnet kjøkken hos HTH og vi gjorde en rekke tilvalg med gulv, fliser, farger og baderomsinnredning. 

Gjorde dere noe egeninnsats for å spare penger? 

Vi har bygget plattingen og uteområdet helt selv. Det var en læringsprosess og veldig gøy! 

8R4A9242-HDR kopi.jpg.jpg

Har dere hatt noe fokus på gjenbruk og bærekraft i prosjektet? 

Ved å bo så nært skolen til Ella og jobbene våre så bruker vi bilen minimalt. Dagligvarebutikken er også i gåavstand så det er bare i helgene vi har behov for bilen. Boligen er heller ikke større enn 140 kvm så ved å bo mindre så bruker vi mindre strøm, noe som er viktig for oss. Vi ønsker ikke å ha masse plass som ikke blir brukt, vi ønsket å ha en arealeffektiv bolig som blir brukt - det var viktig for oss når vi tegnet huset. Kledningen til huset er i tre, noe som er et bevist valg med tanke på miljøavtrykket til huset. Og ved å velge gjennomtenkte og gode valg er vi også sikre på at vi ikke trenger å drive med oppussing eller å bytte ut noe på veldig mange år og ser egentlig for oss å bo slik til vi rulles ut herifra. 

IMG_20210525_111215.jpg

Last ned vår huskatalog og finn inspirasjon. Kanskje finner du ditt drømmehus der eller kanskje du vil ha en unik arkitekttegnet bolig til din tomt?

Gruppe


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FAQ / Ofte stilte spørsmål

Husbankfinansierte Boliger: Fordelene og hvordan få grunnlån

Kjøpe Nybygg: En Guide til Kjøpsprosessen