Her har vi samlet ofte stilte spørsmål om å bygge bolig

FAQ / Ofte stilte spørsmål

Kjøpe hus? Her er får du svar på dine spørsmål!

Er du på utkikk etter å kjøpe hus, men føler deg usikker og har mange spørsmål? Fortvil ikke! I denne artikkelen vil vi gi deg svar på alt du måtte lure på når det kommer til kjøp av hus.

Hva er forskjellen mellom BRA og P-ROM?

BRA: Det viktigste arealet som blir opplyst om ved boligsalg er BRA, bruksareal. BRA viser hvor stort areal boligen har innenfor boligens omsluttende vegger. Dette inkludere carport/garasje og innglassede balkonger.

P-ROM: P-ROM er de primære rommene i en bolig, som stue, kjøkken, soverom, bad etc. Boder, garasje/carport og terrasser/balkong er ikke inkludert i disse arealene.

Hva betyr nøkkelferdig?

Alle Lampholmens boliger blir levert nøkkelferdige og vi har over 20 års erfaring med å bygge hus som leveres nøkkelferdig. Et nøkkelferdig hus er et hus som leveres klar til innflytting og Lampholmen har ansvaret for å utføre arbeid som avtalt. Det betyr at du kan ikke trenger å være involvert i prosessen og kan vente til huset er helt ferdig og flytte rett inn ved overtagelse. Om du ønsker å være involvert og gjøre endringer og tilvalg, er det også selvsagt mulig. Les mer om det under endringer og tilvalg.

Hva er husbanken?

Husbanken er en del av den norske velferdsstaten. Regjeringens mål er at alle skal bo godt og trygt og at boliger og bygg skal være av god kvalitet. Boligmarkedet må da fungere best mulig. Husbanken skal bidra til et velfungerende boligmarked ved å utvikle og formidle kunnskap om boligsektoren, og ved å finansiere boliger.

Det å bo i en helt ny og husbankfinansiert bolig er både behagelig, og økonomisk gunstig. Boligene overgår vanlige krav til miljøvennlighet og de tilrettelagt for alle. Ingen stenges ute – ingen stenges inne. Boutgiftene vil være lavere enn ellers, mye på grunn av den lave renten i Husbanken

Hva er et finansieringsbevis?

Et finansieringsbevis får du hos din bank. Et finansieringsbevis er en bekreftelse på hvor mye du kan kjøpe bolig for. Har du et finansieringsbevis klart er du klar til å kjøpe bolig fra Lampholmen. Dette får du enkelt ved å kontakte din bank eller ved å søke om finansieringsbevis på nettet.

Hva er livsløpsstandard? 

Boliger som bygges med livsløpstandard er boliger som har de viktigste rommene som stue, soverom, bad og kjøkken på samme plan som hovedinngangen. Det skal ikke være hindringer som trapper eller høye trinn og dørene skal være brede.  I disse rommene skal det være mulig å bruke en rullestol med god radius. Du skal kunne bo i boligen gjennom alle faser i livet, fra ung til gammel og ved bevegelseshemninger, både permanente og midlertidige. Lampholmen bygger boliger med livsløpstandard, ta kontakt med oss for å høre mer. 

Kan jeg gjøre tilvalg og endringer på huset? 

Du har alltid mulighet for en rekke tilvalg og endringer. Kjøkken, baderomsinnredning, fliser, gulv, farger på vegger, trapp etc er mulig om du er ute i god tid før prosjektet er ferdigstilt. 

Hvilke garantier stiller dere ifm. kjøpet?

Vi stiller 5 års garanti. Ved kjøp av nybygg hos Lampholmen har du 5 års reklamasjonsrett og garanti på boligen. 1  år etter du har flyttet inn kommer vi i tillegg på ett års befaring for å sjekke at alt er i orden med din nye bolig. Eventuelle feil som avdekkes her vil bli rettet opp i.

Kan prisen endre seg fra jeg har signert kontrakt til overtagelse?

Om du gjør endringer og tilvalg utover standard leveranse så vil dette komme tydelig frem i endringsskjema med eksakt pris som du signerer på. Du vil aldri få noen overraskende faktura fra oss. 

Når skal jeg betale for boligen? 

Ved kjøp av prosjektbolig fra Lampholmen betaler dere 10% av kjøpesummen ved oppstart eller kontraktsinngåelse og resterende 90 % ved overtagelse.

Ved kjøp av enebolig på din egen tomt, så betaler du underveis. Du vil få 5-7 fakturaer underveis ihenhold til fremdrift og dette kommer tydelig frem ved kontraktsinngåelse. Ta kontakt om du har noen spørsmål vedrørende dette.

Hvor lang tid tar det å bygge et hus?

Ved kjøp av prosjektbolig fra Lampholmen vil det ta 9-12 mnd fra kontraktsinngåelse til du kan flytte inn. Dette kan variere, kjøper du fks en seksjon i en tremannsbolig så vil vi starte byggingen ved to solgte seksjoner. Kjøper du en tomannsbolig så starter vi bygging ved en solgt seksjon. 

Hva er fordelene med å kjøpe ny nøkkelferdig bolig?

Begrepet nøkkelferdig brukes om nybygg som leveres innflyttingsklart! Ved overtagelse er huset helt klart og du kan flytte rett inn. Ingen vegger skal males, ingen kjøkken skal monteres og ingen lister skal legges- den jobben har nemlig vi gjort for deg! Å flytte inn i en splitter ny bolig er en følelse du må kjenne på! 

Alt er nytt! 
Det er ingen som har dusjet i dusjen, det er ingen som har hatt maten sin i kjøleskapet! Rør og alt det elektrisk er helt splitter nytt! Ingen merkelige lukter eller fuktskader som dukker opp.

Kjøp av ny nybygg vil si at du kan sette ditt personlige preg på boligen! 
Du kan selv velge farger, kjøkkeninnredning, baderomsinnredning, fliser, gulv, lister osv. Om du vil gjøre endringer på planløsningen kan det i de aller fleste tilfeller også være mulig. Det vil være moderne løsninger og god standard.

Garanti
Ved kjøp av nybygg hos Lampholmen har du 5 års reklamasjonsrett og garanti på boligen. 1  år etter du har flyttet inn kommer vi i tillegg på ett års befaring for å sjekke at alt er i orden med din nye bolig. 
Eventuelle feil som avdekkes her vil bli rettet opp i.

Begrepet "Kjøpes som den er" er ikke gjeldene! 
Vi forholder oss til strenge krav og forskrifter når nye boliger bygges. Det er god ventilasjon, bedre isolasjon, høyere krav til brannsikkerhet og bedre energifordeling!
Du får også en detaljert leveransebeskrivelser før signering av kontrakt slik det er trygt og forutsigbart for deg som kunde å vite hva du faktisk får levert. 

Oppussing
Ved kjøp av nybygg så trenger du ikke tenke på oppussing eller vedlikehold på mange, mange år. Å bekymre seg for ubehagelige overraskelser som kan dukke opp i eldre bygg trenger du ikke å tenke på ved kjøp av nybygg.

Husbygging er en krevende prosess. Derfor er det viktig å ha kvalifiserte fagpersoner som kan gi råd i hele byggeprosessen, fra tegning og byggesøknad og helt frem til nøkkelen står i døren

Ta kontakt for uforpliktende boligprat

Har du andre spørsmål enn hva som vi har svart på over? Ta kontakt så svarer vi deg!

Gruppe


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Byggeprosessen 

fra A-Å

Se våre hustyper

Bolig til salgs

Artikler

FAQ / Ofte stilte spørsmål

Hva er husbankfinansiering

Kjøpe Nybygg: En Guide til Kjøpsprosessen