Kongsbù

Prosjektnavnet Kongsbù spiller på Kongsberg og Bù, som er gammelnorsk for bosted, hus eller hytte.

Mikrohus Norge, som Lampholmen eier 50% av, er stolt leverandør til Norges første mikrolandsy i Kongsberg. Husene er tegnet av Manuela Hardy og prosjektet rommer 20 hus, 10 hus med bruksareal på 32 kvadratmeter og 10 hus med bruksareal på 40 kvadratmeter. 

Dette hus i full Tek 17-standard og har trepanel på vegger og tak, eikeparkett på gulv i tørre rom, flislagt sone med varmekabler i inngangen. Husene får alle en hems på 17 kvadratmeter og en platting foran inngangspartiet, med delvis takoverbygg.

I tilknytning til feltet bygges et mikrohotell, noe som helt sikkert kommer godt til nytte dersom man får gjester. Det er jo ikke allverdens plass til denslags i heimen, når man bor i mikrohus.

– Vi sikter mot salgsstart i august, sa Holm i formannskapsmøtet.

Mikrohus er et begrep som brukes på boliger som samler alle bekvemmeligheter i en enebolig på brøkdelen av arealet. Kongsberg Tomteselskap tester nå ut et ganske banebrytende prosjekt på Raumyr i Kongsberg. Stedet er Kampestadlia, et par steinkast fra det gamle høyskolebygget, og rett over veien fra barnehagen.

Her er det ryddet plass til en liten gruppe hus som skiller seg ut fra det meste på boligmarkedet i Kongsberg. Øyvind Holm i Kongsberg Tomteselskap fortalte om planstatusen for mikrohusprosjektet foran formannskapspolitikerne i Kongsberg nylig, da de forskjellige kommunalt eide foretakene presenterte sin årsrapport for politikerne. Dette vil være en fantastisk mulighet for folk å komme seg inn på boligmarkedet og til å eie sin egen bolig. 

Første i Norge

Samarbeidspartneren til tomteselskapet, er Mikrohus Norge AS, et selskap fra Ålesund som har dyrket fram et eget husdesign, og som nå ser fram til å bidra til et unikt boligfelt i Kongsberg.

Leverandøren mener å ha sitt på det tørre når de sier at det er det første boligfelt i sitt slag i Norge.

– Etter en grundig prosess endte vi som leverandør av Norges første fullskala mikrohusfelt til permanent kommersiell og bærekraftig bosetting, opplyser Michel Tollås ved Mikrohus Norge AS.


"Dette vil være en fantastisk mulighet for folk å komme seg inn på boligmarkedet og til å eie sin egen bolig"

Artikler

FAQ / Ofte stilte spørsmål

Husbankfinansierte Boliger: Fordelene og hvordan få grunnlån

Kjøpe Nybygg: En Guide til Kjøpsprosessen

Ta kontakt for å få vite mer om prosjektet

Gruppe


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.